Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03 04:52 - Хирон по Redabyss 2: няколко дни по - рано ;)
Автор: redabyss Категория: Хоби   
Прочетен: 218 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 14.03 05:04

image

     
   Когато Гарванът съобщил, че Херкулес е подгонил кентаврите, Котката разбрала, че е време да отиде и да намери Зевс. За добър късмет дебелакът Зевс и този път се бил превърнал в най - ослепително белия мишок, който може да живее на земята. Навъртал се около банята на новата си изгора и шпионирал захласнат докато се къпела воайорът. Котката се усмихнала доволно и никак не бързала да го хване, защото той въобще не регистрирал присъствието и в унеса си. Чак когато лапата и го натиснала по гърба, а зъбите и се впили във врата му, той изпаднал в паника и се разцвърчал смешно. Със замаяния от ужас Зевс в уста, Котката побягнала към дома си. Когато пристигнала го затворила под един стъклен похлупак. Кралят на Олимп се гневял и свъсвал вежди, но под малкия капак не можел да се трансформира и никакви мълнии не реализирал по Котката. Само крещял "Аз съм Зевс! Аз съм Кралят на Олимп! "
        Котката седнала на опашката си. След това полегнала спокойно, докато го чакала да се измори и спре да вилнее под стъклото. Дори му хвърлила малко синьо сиренце с грозде. Сиренцето доста успокоило стреса на Белият мишок. Когато Котката видяла, че Зевс е годен да я слуша започнала:
    - Знаеш ли, че Херкулес подгони Кентаврите?
    - Разбира се, че знам, Котко! Всичко знам!
    - Значи знаеш и че според предсказанието Херкулес ще рани моя приятел Хирон и той много ще страда?
    - И това знам. И какво?.....
    - Значи знаеш и не те интересува, че един достоен Кентавър ще агонизира безсмъртен и ще бъде принуден да моли за смъртта си, за да се спаси, докато в същото време ти се интересуваш единствено от това да къдриш брадата си на букли и да навличаш гнева на Хера върху невинни девойки?!
    - Нищо не мога да направя, Котко.- опитал се да отсече Зевс.- Така е писано и никой не може да го промени.
    - Така ли, Кралю на Олимп? - започнала като прокурор Котката. - А защо Аполон и Артемида казаха, че само ти си способен да отмениш нелепата му съдба? Или не ти се занимава да щракнеш с пръсти?
    - Не мога да променям съдбата на всеки герой с трагична съдба! - Възкликнал философски Зевс. - Къде ще останат поуките, ако го направя? Например как хората ще се научат да се пазят от приятелски огън или къде ще е предупреждението за хора като Гилотен да не конструират смъртоносни пособия, защото ще умрат от тях?!
     - Тогава ми обясни и каква е поуката за хората от това, че ти през целия си брак изневеряваш на Хера. Пък също така ми обясни и каква е поуката от незаслужените страдания на прелъстените от теб девойки.- блеснали зъбите на Котката от лъчите на следобедното слънце.
     - Това е друго. - заобяснявал богът. - Аз така искам. Пък, Котко, те са смъртни. Малко слава в летописите само ще увековечи нищо незначещите им имена. Без мен за тези момичета Светът нищо няма да узнае, ще бъдат нещо като катъри без история...
      - Значи, защото аз не желая слава и искам да остана неизвестна, ако те оставя да се мумифицираш под похлупака, след като те оставя да умреш от глад и жажда, Светът няма да разбере нито за мен, че съм съществувала, нито какво е станало с теб. - разсмяла се силно Котката и продължила:
      - Вярвам също, че Хера няма да страда дълго и дълбоко, че те няма.
Очите на Зевс се отворили широко от почуда. Котката го била отвлякла съвсем сериозно и той не бил нищо повече от един изнудван пленник, на когото се налагало да сключва споразумение. Тази ситуация била нелепо невъзможна...
      - Не искам Хирон да умре, нито да го боли, като в същото време е добре да има съзвездие в негова чест. Ти мисли под похлупака, много хубаво мисли! Мисли как ще го направиш.- отдалечавайки се продължила: - Всъщност, Зевсе, аз ще намеря противоотровата, но искам да те попитам, ти как смяташ, на Хирон превръща ли му се в съзвездие или би предпочел да продължи да обучава истински герои? И още нещо - кадифено продължила тя - не смяташ ли, че напоследък ти си напълно безполезно божество, което трябва да излезе в отпуск?

image

         Котката накъсала цветя и ги аранжирала в красив букет. Сложила плодове в една кошница, прикрепила огромна кутия с шоколадови бонбони и се отправила към свърталището на Хидрата. Още от далече започнала да мяучи мило за поздрав.       
      - Чук, чук. Търся уважаемата Хидра. Нося подаръци.  Дали ще мога да вляза?
   От вътре чула потвърждение и когато влязла многото очи се впили мнително в нея. Котката първо поднесла букета с панелките и фльонгите, а след това и кошничката с плодчета. Хидрата помирисала дълбоко цветята и си хапнала плодчета. Набързо приготвила чай за косматата си гостенка и го сервирала в китайския си порцелан от династия Цин. После къдраво проточила и запремигвала докато дъвчела с удоволствие бонбоните:    
       - Тук всички идват, плюят камъните на дома ми, ругаят ме като копелета от сиропиталища, за да ме предизвикват. Режат ми главите, за да ме убиват... А ти защо си дошла, след като не е да ме убиваш?     
      - Оф, миличка госпожо Хидра! - едва я докоснала успокоително и приятелски с меката си лапичка Котката - неуредиците на този свят край нямат. Безобразни недоразумения и безпардонно безхаберие. Не са ти оставили друг избор, освен неизбежна отбрана, миличка... Но за всичко е виновен Зевс, не е добър ръководител на Света. Докато се занимава с прелюбодеяния, напълно е занемарил задълженията си да се грижи за равновесието и хармонията.   
    След това заразказвала причината за пристигането си, както и това, че в момента той е неин пленник и завършила:    
       - И ако ти, Уважаема госпожо Хидра, ми дадеш от твоята противоотрова, което да гарантира здравето на благородния Хирон, аз ти обещавам, че героите, които той ще обучава повече няма да те нападат. А пък героичния Херкулес го остави на мен. - усмихнала се под мустак и намигнала.  
   Хидрата се замислила и отвърнала:  
         - Защо са ти врагове, след като имаш приятели. - убола се с игла и потопила раната в силно замърсена с бактерии кал. Тя бързо се възпалила.
      - Ето ти от моите антитела, Котко. Одраскай Кентавъра и след това го намажи с тях. Когато го ранят много ще го боли, но той вече ще е започнал да произвежда антитела. Пък втората ваксина сам ще си създаде. Но в замяна искам да ме научиш да засаждам цветя.    
     - Мила Хидра, благодаря за щедростта. Когато всичко това приключи с един от животите ми ще идвам при теб, ще садим цветенца. Освен това ще пишем музика и ще рисуваме красиво картички за Свети Валентин.      
         Взели си довиждане с една сърдечна прегръдка.    
   - И да знаеш, Мила Хидра, скоро няма да освободя от заточението краля на Олимп. Според мен се нуждае от време, в което да остане сам със себе си, без да го разсейва шаренията на несекващата женска красота и да осмисли приоритетите си.  
       Двете се изкискали, помахали и разделили.      


       ***              


      Забележка: Вече почти две хиляди години никой не е виждал Зевс. Той продължава да премисля под стъклото. Котката го храни с най - фини сирена и плодове и той е доста щастлив. Понякога си говорят дълго за живота. Тя на всички обяснява, че това е домашният и любимец хамстерът Зевс. Той понякога вдига пара и си цвърчи името, но всички се радват, че хамстерчето си знае името и никой не подозира, че това е Гръмовержецът.
  image
             ;))))))    

  ***  Гласувай:
6
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: redabyss
Категория: Хоби
Прочетен: 181875
Постинги: 656
Коментари: 925
Гласове: 1536
Архив
Календар
«  Март, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Блогрол